Servering

I 2014 bygde vi autorisert kjøkken, og vi tilbyr hjemmelaget mat med lokale råvarer.
Overnattingsgjester kan bestille bestille frokost, lunsj og middag.

Vi kan skreddersy en sesongbasert meny til alle typer arrangementer. Vi tilbyr også middagsservering i vårt festlokale, i lavvoen eller i stabburet (minimum 10 personer).
Vi har alle rettigheter i våre lokaler, og kan tilby lokalproduserte drikkevarer.

Munkeby-Ost

På herberget kan du få servert ost produsert på munkebyklosteret. Det var to brødre fra Abbediet Cîteaux som brakte med seg kunnskapen som skulle resultere i den etter hvert så anerkjente Munkebyosten. Før de kom til Norge hadde broder Cyril og broder Joël hatt ansvaret for ysteriet i Cîteauxi mer enn 50 år til sammen. Denne erfaringen la grunnlaget for  å skape en helt ny, og samtidig tradisjonelt basert ost her i Norge.

Som hver gourmet vet, ligger hemmeligheten bak suksess i fagkunnskap og førsteklasses råvarer. Melken leveres til ysteriet fra to av klosterets nabogårder, og brødrene har tilpasset produksjons- og kontrollrutinene slik at både fylden og melkens naturlige egenskaper beholdes.

1

Det kulinariske møtet mellom tradisjonene fra cisterciensermunkene og norsk melk resulterte i en bemerkelsesverdig vellykket halvfast ost. Kjennere setter pris på konsistensen og den fine aroma som skiller Munkebyosten markant fra for eksempel Brie og Camembert. Osten blir daglig vasket for hånd i løpet av den fem uker lange modningsperioden, noe som gir en fin og glatt skorpe. Osten blir kjellerlagret på granplanker, og vendes daglig. Etter som modningsprosessen skrider frem, utvikler osten et særpreg som forfører selv den mest kresne gane.